fredag, augusti 22, 2008

Bindmössan

Jag kom ju på att det heter bindmössa, jag har kallat den hätta och allt möjligt som är fel. Bindmössa ska det vara.

Här ser man iaf hur långt jag kommit idag, man broderar med ett tunt silkesgarn på ett sidentyg som också är jätte tunt och jätte känsligt, tror mig jag redan nästan repat det. Tambursöm kallas stygnen, det är som vanliga kedjestygn men man syr dom med virknål. Praktiskt men knepigt, (virknål 14!) än har jag inte fått in knicksen. Det svåraste är att inte få med trådar från tyget när man drar igenom garnet.

Men idag blir det mest packa. Imorgon åker jag till Oslo och nästa gång ni hör av mig har jag redan flyttat till skåne. Men spelning imorgon alltså, för Norges Grønn Ungdom, på min födelsedag. Sa det till min bror som var i Nya Zeeland i ett halvår och snart ska till Sydafrika att nu ska jag få min första födelsedag utomlands :P. Fast halva dan kommer jag befinna mig i en buss mellan Gbg och Oslo...

tisdag, augusti 19, 2008

Boll nummer 4

Nu kom bollen med färg, eller två glada iallafall. Dessutom har jag lagt in ett mönster tagit från en bok med gamla europeiska mönster. Dock tog varven med mönster mer plats än jag tänkt mig. Så det är mycket mindre gult på ena sidan. Men det blev så fin rundning på den första gula halvan jag gjorde.Sen har jag även nu fixat brodergarn, virknål, kalkerpapper för tyg och mini-sybåge så snart kommer det bilder på min hätta till folkdräkten. Å jag längtar efter att få brodera den!

fredag, augusti 08, 2008

Byxor från februari

I denna sommar slöhet. Jag ska faktist börja sy snart, på ett piano (el. keyboard) fodral som jag måste ha i flytten, annars så har jag inte fått sytt ngt nästan. Så jag tänkte idag ist visa ett par byxor som jag sydde för ett halvårsen, på sportlovet.

Ja de har blivit liggande, de nästan försmå när jag sydde dom och efter allt påskgodis så blev glömdes de bort. Men idag kom jag på dom! Dessutom så är jag ngt mindre på sommaren (fråga mig inte varför, jag gör ingenting fysiskt) Dock så har ju julmaten haft lång tid på sig att försvinna. Ja, så nu har jag dom på mig och de är inte för små.

Ikväll ska jag på bio, se den där Will Smith filmen, vet inte så mycket om den men Jon hade dragit med 7 pers så det ska iaf kul att träffa lite (snart) gamla vänner innan alla flyttar. Undra ifall ngn märker byxorna?

söndag, augusti 03, 2008

Korsett och medeltidsskräddare

Nu har det inte blivit så mycket att sy den senaste tiden. Det har liksom kommit upp något annat oplanerat intressantare i mitt liv de senaste veckorna. Dessutom gifte sig min kusin igår. GRATTIS ELIN och HANS. Må ni få ett långt och lyckligt liv.

Men även om man inte syr så hinner man ju ändå surfa runt ändel. Tänkte försöka hitta lite bra sy bloggar här i vår stora gemensamma eter. Och som redan synts så har ju jag fastnat för medeltiden så ny tänkte jag visa ngt snyggt och riktigt bra. En medeltids förening som har sitt egna skräddarskrå, här är en som gör sitt mästarprov just nu och hennes andra prov-dräkt. Och hennes blogg som verkar innehålla en del mer. Men jag faller mest för korsetten, en riktig korsett, inte dessa falska goth-korsetter som bara ska vara sexiga och är i strechtyg.