söndag, januari 18, 2009

Känning gul-svart rutig


Ta da! Så var den klar. Är nöjd till slut, vet bara inte när jag ska ha den... Men man kan ju inte få för många klänningar :p

onsdag, januari 14, 2009

Äntligen har jag börjat med min gul och svarta rutiga klänning. Är inte helt nöjd än men jag hoppas det löser sig när jag gjort om urringningen och kapat en del på längden.
dock insåg jag att jag inte har ngn dragkedjepressarfot, så jag måste sy fast dragkedjan för hand. apa. Den får vara nålad tillsvidare.

tisdag, januari 13, 2009

Hålsöm: rekommenderas ej

Nu är den färdig! min badrums förvaring:
Det var inte riktigt värt hålsömmen, men nu är den gjord och det blev bra. Och om någon annan tycker det verkar spännande, även om det tar en otroligt massa tid, så använd sybåge. Det syns inte här men jag tror jag har dragit ihop det minst en halv centimeter på mitten.

Och i denna ledighet som jag befinner mig i tills skolan börjar igen på måndag har jag gjort ett tillfällig sytrådsställ av kartong rester. (ska ses som en pik av en viss person)

torsdag, januari 08, 2009

En dags inspiration

Igår eftermiddag fick jag sån inspiration att jag var tvungen att slänga ihop den här väska, gjorde dock de sista detaljerna idag. Tyget är från en klänning mamma håller på med nu. Typ "jag hittade ett snyggt svart småglittrigt tyg billigt på gökis, vet inte om du gillar det... går det bra om jag syr en långklänning till dig, en enkel?" sa hon på telefon ngn gång i höstas. Ibland är hon underbar, visst vill jag ha en klänning. Och nu har jag en väska också, har saknat det. Har en VÄLDIGT ofestlig och en som bara lämpar sig till riktigt fin tillfällena som bal och gasque. Och även denna blev väl lite för fin, men den är iallafall praktisk vilket min andra inte är.

måndag, januari 05, 2009

Och starten på ...

Ja, får vi ett nytt live och en ny omvärld nu för att vår tidräkning säger att det är nytt år? Eller är det lite som att fylla år, även när man fyller jämnt som 18 och 50. Man vaknar inte och känner "oj vad spännande är det så här att vara ett år äldre"? för det skiljer ju fortfarande bara en natt mot kvällen innan. Det ända vi kan känna är sånt vi har skapat själva, och det kan ju i sig vara trevligt. Och när året börjar med krig i Gaza vet man inte om man vill vara vidskeplig iår.

Annars slår jag hårt på att vi borde byta plats på jul och nyår, (på samma sätt som jag tycker att vi borde byta vårt 10-tal system mot ett 12-talsystem). Nyår borde ligga den på den kortaste dagen på året, eller längsta för dom på andra sidan jorden, alltså den 21 dec. Jul borde istället flyttas fram till där nyår är idag, runt den 7-10 jan om man då även vrider på året. Det skulle ge mer garanti till snö och kyla på nyår, största sannolikhet i alla fall ge det ena.

Mitt jullov har också gett mig tid, så nu är jag klar med första halvan av broderiet till min bindmössa: (jag glömde kalkerpapper i Lund så jag kan inte forstätta, jobbigt)