onsdag, maj 14, 2008

Vitt och svart och det kommer kännas 50-tal

Hur länge har jag varit bort från symaskinen? För drygt en vecka sen när jag satt och lagade knappar dagen innan premiär minns jag att jag sa att jag nog fått en överdos av att sy. Att jag var väldigt osugen. Jag kan ju nu säga att det varade inte så länge. Förutom att jag suttit och broderat små pärlor på spetsen till min balklänning var jag på stenungstorg i måndags. Efter att gått igenom alla affärer och inte hittat något som jag verkligen gillade. (Inte så förvånande i och för sig, vad har torget liksom? Men ibland har man inte tid at ta sig in till Gbg). Men jag och mamma gick till vår fina lilla sybehörs affär, och vad hittar jag inte där? Det är skitsnygga marimekko-tyget!


250kr/metern men vad gör man inte för ett sånt snyggt mönster! Hela klänningen blir bara på 400 kr och det skulle det kostat minst ut i butik, och då utan design-mönster. Idag har jag i alla fall börjat sy på överdelen, kunde verkligen inte låta bli. Hade ett stort prov så jag tyckte jag kunde unna mig det även om jag har mycket annat kvar innan studenten. Klänningen blir väldigt 50-t, nästan rockabilly. Ja det kunde man inte tänka sig, jag och rockabilly... Men nu gillar jag det, eller alltså den detaljen som känns just rockabilly. Det bästa är att den är svart ner till så att jag kan ha svarta skor, tex balskorna, praktiskt praktiskt.

söndag, maj 04, 2008

Mamma, du är underbar!

Vad man kan älska en klänning och så jag älskar min mamma för att hon syr en sådan fin sak. Nu har äntligen klänning till min bal blivit så pass klar att man kan se hur den kommer bli. Jag har inte kunnat bärga mig för jag har ju sett den komma fram och jag vill visa hela världen hur fin den blir.

Vissa saker är inte rätt/klara på bilden. Det ska vara spets på båda sidor om sprundet och jag ska bli färdig med spetsen. Jag har nämligen fått för mig att jag ska sätta fast små röda pärlor längs hela spetsen och jag har inte ens gjort halva.Sen har det varit premiär, eller "publikt genrep", av Idioten. Satt och sydde så sent som en kvart före insläpp men annars gick det bra. Jävligt bra faktist, var riktigt pessimistisk ifall vi skulle klara det ett tag men vi lyckades, det var som allt tillslut ändå trotts allt föll på plats. Och flera berömde mig för dräkterna. Då blir jag glad :D. Så om du är i stenungsund eller i närheten på ons, fre eller lör skicka mig ett mejl så ska jag berätta hur man kommer till en grym produktion av Dostojevskijs Idioten.