lördag, januari 01, 2011

Julklappar!

Det är inte bara skolstress som har gjort mig oskrivande här på bloggen. Det har ju varit jul och jag har suttit och pillat med blivande julklappar. Nu när julen har passerat och så tänkte jag visa upp dem. Mycket stickat har det blivit så 2011 eller i alla fall den närmsta tiden tänkte jag brodera mera. Brodera den fina genre inom slöjdandet som är det första jag kom i kontakt med som liten. Efter flörtkule-tomtar dvs, men de klara jag mig bra utan :p


Ett par tunna raggsockar till min mamma. Jag valde att använda två garner, ett brunt och ett lätt grönmelerat istället för att köpa ett som blir randigt automatiskt. Då får man både bestämma hur man ska ha sina ränder och det blir intressantare och roligare att sticka när man får byta garn ibland. Jag är en person som skulle dö av tristess om jag skulle ge mig i kast med en enfärgad halsduk.


Ett par tjocka, stickor 4,5 (garnet är egentligen för 5), babystrumpor till min brorson. Han är 6 mån gammal och tanken var lite också att dom ska kunna användas istället för skor innan han kan gå. Garnet är ekoull och det gula garnet är färgat med ekologiskt lökskal. Dessutom är det stickat på restgarnet efter en stickad tröja. Supereko!


Slutligen en mjukis myra som jag stickade i en stickfrossa jag fick dom sista dagarna innan jul. Inspirerad av amigurumi även om riktigt amigurumi ska virkas vad jag har förstått det, gör ett bildsök på det för att förstå vad jag menar. Myran blev en till present till min brorson.