fredag, april 17, 2009

Bindmössan är helt klar!!

Ja rubriken talar för sig, jag var och hämtade den (det färdigbroderade tyget lämnade jag till folkdräktsdoktorn Ulla för uppsättning till mössa) i tisdags så fy på mig att jag inte skrivit tidigare. Men här kommer alla smaskiga bilder iallafall.

5 kommentarer:

  1. Åh vad den är fin! Du är fantastisk Fia, jag säger bara det!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket :)
    tar nog med den till nästa slöjdcafe om folk vill se den.

    SvaraRadera
  3. Jag är helt ett fan av din blogg. Jag tyckte speciellt att se hur du sydde din bindmossa. Jag har ett par frågor till er. Hur hade du det silke du broderade sträcks och formas för din mössa? Andra var där du hittar mönster för ditt broderi på hatten? Finns det någonstans på nätet där jag skulle kunna hitta liknande mönster? Någon hjälp ni kan ge mig skulle vara mycket uppskattat.

    SvaraRadera
  4. Då måste jag vara så tråkig att säga att jag har inte spänt upp den själv. I Göteborg finns det en "folkdräktsaffär" som har öppet på tisdagar mellan 14-19. Det är Ulla Centergran som håller i det och hon är en riktig folkdräkts-stofil som tom har doktorerat i ämnet. Det var där jag köpte mönstret och det var Ulla som tillverkade mössans stomme (i pappmaché typ) och spände upp tyget.
    Bor du i närheten av Göteborg så rekommenderar jag att du tar dig till Gräfsnäsgården inne i slottsskogen där den lilla dräktbutiken ligger.

    SvaraRadera
  5. Fia, Tack för svaret. Jag faktiskt bor i Seattle, WA USA, så jag tvivlar jag kommer att göra det till butiken du nämner i tid. Har du HAV namnet eller kontakta info om butiken? Jag skulle älska att ringa och / eller e-post och ta reda på om deras mönster. Jag är mycket intresserad av folkdrakt och det är så svårt att hitta äkta mönster och sådana i USA. någon hjälp ni kan ge mig skulle vara så uppskattat. Du är välkommen att svara på min e-post på nelundberg@gmail.com.

    SvaraRadera