måndag, november 24, 2008

Det finaste som pågår

Jag glömde ju det finaste jag håller på med. Hur kunde jag??
Här är alltså min bindmössa (länken visar inte just den mössan jag gör), till min folkdräkt, så långt jag kommit hittills.Jag har typ broderat helften av en sidan, sen ska jag göra en spegelvänd också, till andra sidan.

söndag, november 23, 2008

Det som pågår just nu

Nu har jag inte skrivit på ett tag, och tror jag vet varför när det blir så här. Ganska logisk anledning, jag har lite mycket att göra. Inte bara det att jag har skolan, den har jag ju ändå haft i ganska många år vid det här laget. Jag kan inte påstå att det skulle totalt sett värre nu mot vad det var på gymnasiet. Nä jag håller på med lite för mycket på samma gång, så jag blir aldrig klar med de jag har börjat med. Så ist för att visa ngt fint som blivit klart tänkte jag rada upp med allt som pågår, för de mesta helt utan deadline.


Jag fick ju en fin korghållare av min pappa, hittills har jag sytt en av korgarna och en tidningshållare men jag fick för mig att göra utdragsöm på den andra korgen, och det tar lite tid. Detta har dock hög prio för jag vill inte längre ha mina badrumssaker i en låda på golvet...


Jag håller på att nålbinda en mössa i garn som jag har växtfärgat (eller ehm, jag var med och betade det men kunde inte vara med den dagen det skulle färgas). Med det vädret vi har i Skåne för tillfället vore det bra om denna kunde bli klar. Men den är också föreläsningsmössan, dvs jag sitter för det mesta och arbetar med den på föreläsningarna. Det är det bra med nålningbindning, kräver inte så mycket konsetration som broderi och det har inga maskor man kan tappa som i stickning och virkning.


Jag håller på att virka tre jonglerbollar till min kusin, hon bad mig göra det och det skull vara bra om jag blev klar till jul så hon kunde få dom. Börjde med den första ( som faktist är helt klar och inte med på bild) för ett halvårsen...


Detta är ett evighetsprojekt. Började för över ett år sedan. Ska bli en kudde i rya. Den får vänta mera, och jag har iallafall gjort mer än hälften.


Sen har jag dessutom två projekt jag är allt för sugen att starta med. Rullarna till vänster är tyg jag ska sy en nåldyna i lappteknik av och tyget till vänster ska bli en klänning. Vad jag har tänkt på denna klänning, men jag måste bli klar med min badrumskorg innan jag börjar med ngt nytt.

måndag, november 10, 2008

Strömbovar och inredning

Mina kära föräldrar var på besök i helgen. Mycket trevligt, vi var bl a och såg 500 med Jansson och Wester. Vi var även på IKEA där jag stötte på det här spännande fenomenet:En soptunna som öppnas elektriskt. Kul men otroligt onödig teknik är vad det är, eller det var kanske kul för 10 år sen. Alltså enbart en ström-bov. När det nu finns så många människor som tycker att vindkraftverk är så fula att de inte vill ha det i närheten av sin sommarstuga så kan man inte slösa vår el på att öppna soptunnor. Visst, det finns de hygieniska aspekterna, den är trotts allt en "sannitets-box" men bara konstruktionen i sig förutom självöppnandet är mycket trevligare än de vanliga rostfria, och så stora hygeniska problem kan det ju inte vara med dem? Man kan ju tvätta händerna alldesles ypperligt både före och efter om man så har lust.

Lite trevligare resultat av shoppingturen ser ni här nedan. Framförallt kuddar, sängbord och blommigvägg. Min mamma har sytt den svarta ryggstödet/extramaddrasen.

Min pappa har dessutom gjort en jättefin förvaring som hamnade på toaletten. Och luktar linolja och terpentin (mysigt). Men den ska jag färdigställa med att sy några korgar så den får ni inte se nu.