lördag, augusti 08, 2009

Bokfynd på bibblan

Jag har varit på biblioteket. Jag skulle hitta en bok till mamma men jag tog en repa runt för min egen skull. Det blev två kap. Den ena är boken "Virkboken - Virktekniker och virkmönster med utförliga steg för stegbilder". Den rymmer många tekniker som jag inte ens visste fanns. Tunsisk virkning (eller krokning) där man går fram och tillbaka och samlar maskorna på nålen som när man stickar, vävvirkning, öglevirkning, gaffelvirkning, you name it. Jag är frälst, önskar jag kunde skaffa den men den är från 1988 och verkar vara helt omöjlig att hitta. Ska i alla fall låna den så länge som möjligt. Och sen kanske jag hittar den i Lunds bibliotek och kan låna den där.
Det ändra kapet kan jag behålla, dom hade utförsäljning av gamla böcker på fregatten. Den heter "Märkboken" och innehåller helt enkel 16 olika typsnitt/mönster på alfabetet och siffrorna som man kan brodera plus lite olika tips på runtomkring detaljer. Både för fritt broderi och korsstygn. För 10 spänn. Jag är nöjd :). Tror jag ska brodera en duk med texten till måltidssången som en bård en vacker dag.

1 kommentar:

  1. Skoj! Har sett virkboken på antikvariat några gånger så den är nog inte omöjlig att hitta, tyvärr har jag aldrig haft pengar med mig..(det är ju då man gör de bästa fynden). Jag har förresten dess stickiga motsvarighet hemma, "Stickboken". Många fina mönster där men hemskt röriga diagram.

    SvaraRadera